Уважаеми граждани,

Консулската служба няма да работи на 1 януари 2020г.
Consular Service will be closed on 1st January 2020.

Пожелаваме Ви Весела Коледа и Щастлива Нова Година!
We wish you a Merry Christmas and Happy New Year!

Призоваваме Ви при Вашите пътувания до Република България да се възползвате от възможността да подновите своите български лични документи в МВР.

По указания на посланик Марин Райков, считано от месец юни 2019 г. в последния петък на месеца, Консулската служба ще обслужва граждани.

Applications for visas and visa collection will be Monday to Friday between 2 and 4 p.m.

Подаване на заявления за виза и получаване на готови визи – от понеделник до петък между 14 и 16 часа.

Актуална обстановка по сигурността

Равнището на заплаха от терористично нападение в страната е „висока“ (нападението е много вероятно, но опасността не е непосредствена). Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи до Обединеното кралство подробно да се осведомяват за актуалната обстановка в страната и да следват стриктно инструкциите на местните власти.

Представяме на вашето внимание анкетно проучване на Института за изследване на населението и човека към БАН. Изследването има за цел да направи анализ на причините за емиграция за различните български общности, очертаване на моделите на адаптация, както и генериране на идеи за нови политики от страна на българската държава, насочени към сънародниците ни, които живеят извън страната.
Проучването е анонимно.

Анкетно проучване относно причините за емиграция