10-дневна карантина за пристигащи от Великобритания / 10 Day Quarantine for Individuals arriving in Bulgaria from the UK

10-дневна карантина за пристигащи от Великобритания / 10 Day Quarantine for Individuals arriving in Bulgaria from the UK
❗️ВАЖНО ЗА ПЪТУВАЩИТЕ ДО БЪЛГАРИЯ❗️
Въвеждат се нови ограничителни мерки към всички лица, влизащи на територията на Република България от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.

❗️Със своя Заповед № РД-01-719/20.12.2020 г. министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов налага задължителна 10-дневна карантина на всички лица, в това число и български граждани, пристигащи от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Изискването влиза в сила от 20 декември 2020 г. в 17 часа българско време.

✅
Мярката се налага заради нов щам на COVID-19, за който има данни, че се разпространява в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Ограничението се въвежда с цел да се запази здравето на българските граждани. Информацията за новия щам на коронавируса към момента е, че той се разпространява по-бързо.

❗️
Припомняме, че съгласно наложените от страна на британските власти нови ограничения, които са в сила от днес, се забраняват пътуванията с цел почивка и забавление за лицата, живеещи в райони от Tier 3 и 4, вкл. Лондон.

English:
Bulgaria has imposed a 10-day mandatory quarantine for individuals arriving in Bulgaria from the UK, regardless of citizenship. The new requirement is in force as of 5 PM Bulgarian time (3 PM CST) on December 20th 2020.