Препоръка към Българските неделни училища в Обединеното кралство

Препоръка към Българските неделни училища в Обединеното кралство
До
Директорите на българските неделни училища (БНУ) в Обединеното кралство
Уважаеми госпожи и господа,
Нашата българска общност във Великобритания преминава, както и британските ни приятели, през тежко изпитание, свързано с епидемията. Ситуацията изисква повишена отговорност към най-уязвимите.
Обръщам се към Вас с препоръка и призив да прекратите, макар и временно, дейността си с цел предотвратяване на разпространението на коронавирусa.
Както е известно, към момента експертите не смятат, че децата са сред по-застрашените от вируса групи, но това не променя факта, че те могат да бъдат негови преносители и да заразят свои близки, вкл. по-възрастни и хроничноболни, които са най-уязвимите групи.
Бих искал да уточня, че Посолството няма правомощието да Ви задължи да прекратите дейността, така че с това писмо ние не Ви забраняваме да продължите дейността си, но Ви съветваме и призоваваме да го направите в името на здравето. Наясно сме, че прекратяването на занятията ще предизвика затруднения при изпълнението на учебните Ви планове, но смятаме, че в името на живота и здравето всички трудности са оправдани.
 Препоръчвам да следите сайта на Посолството за последваща информация.
Моля да препратите това съобщение на Вашите колеги от други БНУ в Обединеното кралство, така че да сме сигурни, че съобщението е достигнало до всички.
С уважение и пожелание за крепко здраве,
посланик Марин РАЙКОВ