Великобритания въведе нови ограничения на събиранията

Поради нарастването на случаите на зараза с Ковид-19, британското правителството обяви нови мерки за органичаване на разпространението на коронавируса и намаляване на броя на заразените.

От понеделник, 14 септември, в Англия се ограничават социалните събирания на лица от различни домакинства до 6 души на закрито и на открито, включително в частни домове. Магазините, хотелите и ресторантите ще могат да приемат повече от 6 клиента, но при условие че всяка група посетители няма да надвишава тази бройка.

Новите ограничения не касаят училищата и офисите, като по отношение на провеждането на организирани отборни спортове, сватби и погребения ще продължи да се прилага ограничението за събиране на не повече от 30 души. Подробна информация относно допустимите изключения от настоящата мярка може да бъде намерена на интернет страницата на британското правителство.

Спазването на тези законови ограничения ще бъде гарантирано от полицията, като съответно за нарушаването им може да бъде наложена глоба от £ 100, като за последващи нарушения нейният размер ще се удвоява до достигане до £ 3200.