Информация за шофьорите на камиони, намиращи се в област Кент, Великобритания относно обстановката към 28 декември 2020 г.

Информация за шофьорите на камиони, намиращи се в област Кент, Великобритания относно обстановката към 28 декември 2020 г.
Посолството на Република България в Лондон уведомява за следната информация предоставена от британското министерство на транспорта на вниманието на шофьорите на камиони в област Кент, Великобритания за обстановката към 28 декември 2020 г.
Трафикът на камиони към 28.12.2020 в Кент се движи бавно.
Шофьорите на камиони които се отправят към пристанището на Дувър, трябва да извършат COVID-19 тест на летище Манстън, преди да пътуват до Дувър. Пощенският код за въвеждане за пътуване към нужния вход на летище Манстън е CT12 5BL.
Трафикът в посока Eurotunnel трябва да продължи да се движи през магистрала M20, където тестването е на кръстовище (изход) 8.
Шофьори на камиони могат да преминат Ламанша само при наличие на отрицателен тест за COVID-19.
Следвайте указанията на @KentHighways and Highways England за последните актуализации на трафика, преди да пътувате до Кент.
Къде може да се извърши вашия COVID-19 тест:
Ако вече сте се отправили към Eurotunnel, трябва да отидете до кръстовище (изход) 8 на магистрала M20 и да се присъедините към опашката там.
Ако се насочвате към пристанището на Дувър, трябва да отидете до летище Манстън (вход CT12 5BL).
За да напуснете Англия, задължително трябва да си направите бърз тест за COVID-19 .
Това е изискване на правителствата на Великобритания и Франция.
Неспазването на това изискване ще доведе до отказ за пътуване през всички пристанища.
Тестовете за COVID-19 не се предлагат ( за шофьори на камиони) в нито едно медицинско заведение в района на област Кент, затова следвайте указанията по-долу. Следва да имате предвид, че ако посетите медицинско заведение, ще ви откажат!
Не трябва да оставяте камиона си, за да опитате да бъдете тествани на друго място.
Извършване на тестове на кръстовище (изход) 8 на магистрала M20 и летище Манстън
Тестването на COVID се провежда на кръстовище 8 на M20 за шофьори на тежкотоварни автомобили, които се отправят към Eurotunnel, и в Manston за шофьори на камиони, които се отправят към пристанището на Дувър.
Трябва да сте с автомобила си и да останете в него, освен ако не е поискано да напуснете автомобила си от член на полицията в Кент или медицински персонал. Моля, спазвайте определената социална дистанция от два метра.
След като бъдете тествани, ще отнеме 40 минути, за да получите резултат.
Ако резултатът ви е отрицателен, ще бъдете насочени към Вашата отправна точка.
Ако резултатът от теста Ви е положителен, допълнителна информация ще бъде предоставена на място, като ще се извърши допълнителен PCR тест и ще Ви бъде оказано нужното съдействие.
Храна и вода ще бъдат осигурени, докато чакате.
Британското министерство на транспорта прави всичко възможно най-бързо да Ви помогне да продължите по пътя си.
Допълнителна информация може да получите на следните интернет страници: