Активиране на e-mail на Посолството за предстоящите избори

Активиране на e-mail на Посолството за предстоящите избори

Уважаеми сънародници,

 

Във връзка с предстоящите на 2 октомври избори за народни представители, бих искал да ви информирам, че вече е активен мейлът, на който може да изпращате своите предложения относно местоположението на съответната избирателна секция, както и да заявите желание за участие в СИК.

Мейлът е:   IzboriNS22UK@mfa.bg

Използвам случая отново да изразя своята благодарност към всички, които отделяйки от времето си добросъвестно участват в изборния процес. Благодарение на вашите усилия през 2021 г. успешно бяха проведени избори на три пъти. Без вашето активно участие, провеждането на изборите без сътресения нямаше да е възможно. Няма да е възможно и този път, затова отново разчитаме на вашата подкрепа!

В тази връзка, поради достигнали до Посолството по време на изборите през ноември 2021 г. редица сигнали за нередности, включително предполагаеми злоупотреби с лични данни, молим всички граждани да бъдат особено внимателни по отношение на лица, които се представят за организатори на изборите. Напомняме, че официална информация за процеса на организация на изборите в чужбина се получава единствено от ЦИК, МВнР, или Посолството. При най-малкото съмнение за нередности, молим ви да се свържете с някоя от трите институции, като до Посолството може да изпращате сигнали на горепосочения мейл.

Благодаря предварително за вашата подкрепа и съм уверен, че заедно отново ще успеем да проведем успешно изборите през октомври!

 

С уважение,

Посланик Марин Райков