Годишнина на Международната морска спътникова организация (IMSO)

Годишнина на Международната морска спътникова организация (IMSO)

На 3 юни 2019 г. в централата на Международната морска организация се проведе тържествено заседание по повод 40-та годишнина от основаването на Международната морска спътникова организация (IMSO).

Генералният директор на IMSO, кап. Моин Ахмед, откри събитието със слово, в което акцентира върху успешната дейност на организацията през годините от нейното функциониране в полза на безопасността на корабите и техните екипажи.

Приветствие от името на генералния секретар на Международната морска организация (ММО) Китак Лим произнесе д-р Хайке Дегим, директор на отдела за морска безопасност към ММО. Приветствия произнесоха също генералният секретар на Международния съюз по телекомуникации г-н Хулин Жао, както и генералните директори на IMSO в периодите 1980-1995 и 2007-2015 г.

България е страна по Конвенцията за IMSO още от 1979 г. и е била част от организацията през целия период на нейното съществуване, като Посолството на Република България в Лондон изпълнява функцията на постоянно представителство към тази и останалите организации от системата на ООН, базирани в Лондон.