Благотворително събитие, проведено в Посолството ни в Лондон

Благотворително събитие, проведено в Посолството ни в Лондон

На 7 декември 2016 г., в салона на Българското посолство в Лондон се проведе благотворително гала-събитие, посветено на четвъртвековния юбилей на благотворителната организация „Приятели на България“ и в помощ на фондацията за работа с деца с увреждания във Варна – „Карин дом“.

Събитието се осъществи под патронажа на посланика на България в Лондон Константин Димитров, президента на Българския Сити клуб Кирил Сакскобургготски и президента на „Приятели на България“, известния юрист Джон Бризби.

Почетен гост бе бившият посланик на България в Лондон (1991-1994 г.) и министър на външните работи (1994-1995 г.) Иван Станчов, който основава „Карин дом“, като за целта дарява семейната вила „Три извора“, намираща се днес в Морската градина на Варна. По случай 30-я юбилей на Българското училище към Посолството, което за кратко прекъсва дейността си и е възстановено през 1991 г. от посланик Станчов, директорът на училището Снежина Мечева обяви решението на общото събрание, училището да бъде кръстено на Иван Станчов.

Добрата кауза и значимите юбилеи бяха привлекли многобройни гости, британски приятели на България и българи, живеещи в Лондон, които допринесоха за празничната атмосфера в салоните на Посолството. Българската звезда на Евровизия, Поли Генова, впечатли присъстващите с някои от най-известните си хитове, които изпълни заедно с трио „ЛаТиДа“. Гостите се включиха и в народно хоро под съпровода на Лондонския български хор, чиито хористи – българи и британци, изпълниха с кристални гласове любими наши народни песни.