Информация за стачни действия на летище Хийтроу

Информация за стачни действия на летище Хийтроу

Посолството на Република България в Лондон уведомява българските граждани пътуващи от и за Лондон през месец август 2019 г., че техническия персонал на летище Хийтроу, Лондон планира провеждане на ефективни стачни действия на следните дати :  5-ти и 6-ти август 2019 г. /понеделник и вторник/, и  23-ти и 24-ти август 2019 г. /петък и събота/. Очаква се част от полетите на летище Хийтроу да бъдат отменени.

В тази връзка препоръчваме на българските граждани да следят електронните страници на летище Хийтроу и на съответните авиокомпании, с цел получаване на актуална информация за статуса на полетите и при необходимост да променят датите на закупените вече билети.

На посочения линк към страницата на летище Хийтроу е поместена подробна информация, отнасяща се до всички граждани, които възнамеряват да  пътуват на посочените дати : https://www.heathrow.com/more/help-with-this-website/faqs/industrial-action

По информация от Представителството на авиокомпания Bulgaria Air в Лондон, не се очаква да бъдат отменени полетите на компанията от и за Лондон.