Коледно благотворително празненство в Посолството

Коледно благотворително празненство в Посолството

На 6 декември 2018 г., в салона на Българското посолство в Лондон се проведе традиционното благотворително Коледно празненство, една вече над четвъртвековна традиция, което за поредна година ще подкрепи дейността на Карин Дом във Варна, както и дейността на благотворителната организация „ЗОВ“ и нейните проекти за подобряване на качеството на живот и повишаване на възможностите за намиране на работа след пълнолетието на деца и юноши в неравностнойно положение.

Събитието се осъществи под почетния патронаж на посланика на България във Великобритания Константин Димитров, а гостите приветстваха също президентът на „Приятели на България“, известният британски юрист с български корен Джон Бризби, както и Шарлот Хийли, президент на „ЗОВ“. В приветствието си, посланик Димитров акцентира върху качествената трансформация на грижите за деца без родители и деца с особени потребности в България, което е променило и характера на необходимата допълнителна помощ. От чисто хуманитарна в началото на 90-те години, необходимата помощ днес е свързана най-вече с проекти, които подпомагат образованието, културното израстване и професионалната подготовка на деца и юноши в неравностойно положение, така че те да придобият равностойни житейски способности и да могат да бъдат конкурентни на пазара на труда, когато достигнат до тази фаза в своя живот.

Добрата кауза и богатата музикална програма за поредна година привлякоха голям брой гости, британски приятели на България и българи, живеещи в Лондон. Прекрасните поп и джаз изпълнения на Ивелина Цонева, както и народните песни, изпълнени от Лондонския български хор, допринесоха за празничната атмосфера в салоните на Посолството на връх Никулден.