Специален поздрав от главния готвач на Посолството

Специален поздрав от главния готвач на Посолството

По случай настъпилата Нова година и с пожелания за много здраве, успехи и сбъднати мечти, главният готвач на Посолството на Република България в Лондон, Асен Ибров, представя своята бисквитена торта с ванилов мус с маскарпоне, гарнирана със спагети от ягоди.

За създаването на своето произведение г-н Ибров споделя следното: „Идеята за този десерт дойде от факта, че просто трябваше да измисля десерт без захар, който трябваше да е здравословен  и вкусен. И си зададох въпроса кой български десерт ми е любим? Така, реших да възобновя десерта от нашето детство. Разбира се, тогава по-моето време се приготвяше с маслен крем или нишесте с мляко, но тъй като живеем в 21 век, имаме огромно количество на уникални, нови продукти на пазара и много добри заместители на захарта. Хората, които опитваха десерта, оставаха изумени, а когато им казвах накрая, че това е една бисквитена торта, просто се чудеха как така.“.

 

За още кулинарни вдъхновения и съвети, можете да посетите фейсбук страницата на нашия главен готвач: https://www.facebook.com/asen.anev или да го последвате в Instagram: Chefasenibrov.