Честване по повод 70-годишния юбилей от основаването на Британско-българското дружество

Честване по повод 70-годишния юбилей от основаването на Британско-българското дружество

На 14 май 2022 г. в сградата на Посолството се проведе тържество по случай платинения юбилей на Британско-българското дружество.

През последните 70 години организацията се занимава с популяризиране на България сред британското общество, както и с подпомагане на двустранните контакти между българи и британци.

Гостите на събитието бяха посрещнати с хляб и сол. Програмата включваше сценични изпълнения от членове и приятели на Дружеството. Бе представена приказка от единствената група за разказване на български народни приказки на английски език „A Spell In Time“. Кристофър Бъкстон рецитира свои преводи на стихове на П.К. Яворов и Елисавета Багряна и изпълни песента „Кара Кольо седеше“. Деца от Българското неделно училище „Българче“ в Лондон изнесоха рецитал. Ансамбълът за народни танци „Весело хора“ изпълни няколко хора, в последното от които се включи и публиката.

Гостите на събитието имаха възможност да дарят средства за Българския червен кръст, които ще подпомогнат украинските бежанци в България.